Sunday, August 23, 2009

Hey... It's My Birthday...





Adoyai.. wat malu jerkn tetap nk inform kt orang besday sndrik kt blog hahahha..Wateverler korunk nk ckp y penting aku hepi. Ada akukesah dgn korunk hahah... x bek krulekn bulan2 pose ni ckp bukan2. Tahun ni krule rse bertuah sekali lg besday krule jatuh dlm bulan pose. hahaha tak sabar nk tgu esok aper ler y krule akn dpt kn hadiah tu mmg ler cder tp krule rse ckup dgn ucapan-ucapan dr orang terdekat krule tu pun da ckup wat krule.Hurm... so agaknyer saper ler masih ingt krule punyer besday kn.
Tahun ni genap krule 24 tahun hahah da mkin tua kn ...tp satu y krule ttp pegang "age is just a number. wat makes you matured is how your wilingness toward your future, life n people around you" hurm banyk pengertian tu kn...Andai krule bole jd orang yang significant pada orang len kn bgus. selalu krule terpikir nk jd org y bole bantu org len dlm aper jua cara... hurm da bnyk menyimpang ni hahah.. so sempena menjelang hari jadi krule ni krule harap semua yang menjadi harapa krule dan fmili akan tercapai.krule jgk megharapkn kesihatan yamg baik baik diri krule fmili,dan orang2 tersayang krule. Untuk blogers2 jgk semoga kita semua dapat lebih bnyk masa untuk ber blogging hehehe..
sedar tak sedar jer krule ni da mkin tua hahaha but watever pun life must go on.. hahah


Happy Birthday to Me!!!
video

Friday, August 21, 2009

Ucapan Berpuasa

"Awalnya Rahmat, Pertengahannya Maghfirah Dan Penghujungya Pengakhiran Api Neraka " hadis

Sempena Hari Mulia Yang Bakal Menjelang tiba krule dan seluruh warga blog krule ingin menyusun jari memohon ampun atas kesilapan dan kesalahan serta kekasaran bahasa adapun secara sengaja ataupun secara tidak sengaja.

Selamat menyambut kedatangan Ramadhan bulan yang penuh berkah ini, ...semuga kita semua akan diberikan taufiq dan hidayah oleh Allah SWT dan semoga diberi kesihatan dalam menyempurnakan ibadah puasa...Insya'allah.... Wasallam,

Wednesday, August 19, 2009

Genting Theme Park












Ha.. kli krule berpeluang g genting palk.. kiranye bulan Ogos ni bulan berjalan ler bg krule hahah...so mlm 9 ogos tu kmi bertolak naik bas dr skudai lebih kurang kul 11.30mlm. then perjalanan mengambil masa lebih kurang 5-6 jam.akhirnye lps terseksa punggung duduk lelama krule sampai ler kt atas puncak genting tu lebih kurang kul 5.30pg . Mak oi... die punye sejok giler babas ok...mengigil-gigil aku.

So lps sampai tu trus krule menuju ker lobi First Wold Hotel. Then g rigister tuk amek no nk check in.mak ai.. skali lg kul 5.30pg tu no check in no krule yang ker 217. Da ler check in kul 3.00 ptg, no plak 217 sabo jer ler...

lepas letak beg kmi pun pusing-pusing ble jam menunjukn kul 9.30 pg jer trus kmi g beli tiket tuk masuk . So.. tiket untuk outdoor dan indoor beharga RM51.00 seorang. So lps tu aper lg sumer jenis permainan kmi main....

Dlm kul 3 kmi stop bermain dan trus ke lobi tuk check in samapai jer kt lobi no giliran da 270 huh pe lg kelam kabut kmi nk g amek beg. sesampai kt tmpt simpan beg tu die ramai gle org beratur nk amek beg kne le beratur hampir setengah jam akhir kmi dpt amek beg dan dokumen tuk chek in hurm dal mkul 4.00 ptg bru dapat check in..lps rehat sekejap kmi trun balik ke Theme Park tu tuk meneruskn permainan y blum di habiskn.

Akhirnye lebih kurang jam 8.30mlm kmi bertolak ke bilik dalam keadaan y teramat sgt letih huhu penat gle seyh... then lps mandi2 trus kmi tertido lebih kurang jam 10.30mlm.

Pagi tu kmi bgn lebih kurang jam 8.30 pg dan bersiap2 untuk turun bersarapan. sarapan dkt first world hotel tu nasi lemak, kari ayam, puff-puff, n pelbagai bijirin. Pe lg melantak ler kmi sepuas-puasnyer hahahha. lps habis brekfas kmi trus ke stesen bas tuk bertnayakn tiket untuk balik ker johor, malangnyer xder tiket so plan B kmi balik ke bilik ambik beg dan trus ke Genting Skyway untuk nek cable car. sampai kt stesen bas kmi nek bas ke Pudu sampai Pudu trus nek bas ke Johor. krule samapi rumah lbh kurang jam 8.00mlm dlm keadaan yang penat tp tersangat puas .heheheh

Tuesday, August 18, 2009

1st Time d Tag

1-Anda rasa anda hot?
erm.. susah nk jawab tu, tp ye kot.. hahhaha

2-Upload gambar ke sayangan anda!



3-Kenapa Anda Suka Gambar Ini?
sb gmbr ni nampak sy lebih hotz.. hehehhe

4-Bila kali terakhir anda makan pizza?
da lme sgt ler x mkn pizza da lpe

5-Lagu terakhir yang anda dengar?
Jaclyn Victor - Bertamu di Kalbu

6-Apa yang anda buat sambil selesaikan tag ini?
Menahan sakit gigi geraham bongsu huhuhu

7-Selain dari nama anda sendiri, Anda suka dipanggil dengan nama ape?
Ayul, kojek, kerol, awoi, acik, & azhar

8-Tag lagi 6 orang tanpa rasa kekesalan.Sila lakukan kalau tak kena denda mandatori..
ramai tu 6 orang saper eak..

Shin
EPi
Arepis
Iffun
Qiefly
Wafi

~Siapa No.1 kepada anda?
~Diri sy sndrik ler

~Bagaimana pula No.3?
~Buah Hati pengarang jantung sy

~Pendapat anda pada angka 4
~4 banyak tu hahahah

~Kate sesuatu tentang orang ke 2
~sy sayang kamu dunia akhirat

Monday, August 17, 2009

Tanjung Leman Vacation


G bercuti mmg ler seronok kn, saper x suker mcm tu jgk ler aku... so pd 4 & 5 Ogos yang lepas abang ngah aku ajak kmi semua g bercuti kt area Tanjung Leman (tanjung leman ni jugak dikenali sebagai "land of white Hornbill"). So kmi mmg x book memaner chalet ingt nk g terjah jer cz bkn musim cuti kn. sehari sblum tu puas ler g shoping kt tesco, memacam kmi beli chiken wing, lamb chop, chipster, sotong, udang and ikan tok BBQ nt.


Ni ler Burung Engang Putih

Hari yang d tgu pun sampai kmi bertolak dlm kul 9.30pg. selepas mengharungi hampir 3 jam perjalanan akhirnya sampai ler kmi kt Tunjuk Laut Beach Resort. Seperti yang d plan mmg xder org len hanya kmi sahaja. Lau korunk x caya ni Burung Engang pic y aku snap time kt Tanjung Leman/ Slps check in kmi mkn tgh hari mkn nasi , aym masak merah n lauk2 yang len. lauk ni mak y masak pepagi slps subuh td. slps rehat2 aku, abgngah, kakngah n adik aku y kebetulan Uitm cuti sb kes H1N1 tu pe lg kmi explore ler Tunjuk Laut Beach Resort tu, Besar jgk area tu. them lps explore n snap2 gmbr pe lg aku n adik terjun laut ler mandi manda cz da lme sgt x jmper laut ni da rindu gler kt deruan ombak2 laut ni.

Lps mandi2 kmi ikot abgngah g memancing kt jeti lama kt berdekatan area tu. x sampai sejam kmi dapat 3 ekor ikan tp ikan, kecik je ler ikan gelama heheheh hahaha.... waktu ptg banyk kmi abeskn dgn duk n borak2 jer sambil menikmati sunset..(ada ker)...so lps jer mahgrib BBQ time hehhe.. lps bbq n mkn2 akhirnya kmi tertido lebih kuran jam 12 mlm slps jenjalan tepi laut d tgh mlm (gilo aper kn jenjalan tgh2 mlm hahhaha)



Pagi tu aku nk bgn awal konon nyer nk g shoot pic time sunrise tp apakan daya pnt sgt so bgn lmbt hahhaha. aku bgn dlm kul 8.00 pg then trus grab kamera aku n kuar n snap2 sampai puas. lps tu brekfast then siap n kemas n bergerak balik lebih kurang kul 12.30t/hari.

Icon Fotoshoot..

Hurm... baru berpeluang nk update pasal fotoshoot icon kt Jusco Bukit Indah JB. Fotoshoot ni berlangsung pada 8 Ogos 2009, Tarikh ni sama dengan tarikh Audition MyStarz LG Musim ke 3. Masa fotoshoot tu ni ler 1st time aku jmper Abang Jebat dan 3-5 orang budak icon yang lain. Selain budak icon JB (Haziq, Appy, n ramai lg) ad jugak budak icon Penang yang datang Adam dan Wan Sabah (member lama time study dulu rajin, sungguh rajin diorg ni turun dari jauh, supportive abes!). Walaupun xtvt ni sepatutnyer start kul 11.00 pg tp aku sampai kul 12.00t/hari he3 lmbt sebab bawak parent g brekfast n pasar hahahha. Xtvt hari tu support iconian-iconians yang masuk Mystarz LG n Snap dan snap dan snap gmbr heheh...tu je y taw pun hahahha so ni sebahagian dari gmbr original dr kamera aku tanpa editing .. kekekkeke ni kes mls nk edit le. so korunk tgk jer ler yer.so lau next tieme ad xtvt icon korunk pun join ler kt tmpt korunk. so korunk bole view blog Abang Jebat tuk update info-info tuk kelab Icon ni. So. ni sebahagian dr gmbr2 yang d shoot mse Icon Fotoshoot.


Thursday, August 6, 2009

Different In Prison and At Work

In Prison At Work

Different In Prison and At Work


IN PRISON
you spend the majority of your time in an 8'X10' cell .

AT WORK
you spend most of your time in a 6'X8' cubicle ..

IN PRISON
you get three meals a day (free).

AT WORK
you only get a break for one meal and probably have to pay for it yourself .\

IN PRISON
you get time off for good behavior.

AT WORK
you get rewarded for good behavior with more WORK.

IN PRISON
a guard locks and unlocks the doors for you ..

AT WORK
you must carry around a security card and unlock open all the doors yourself .

IN PRISON
You can watch TV and play games.

AT WORK
you get fired for watching TV and playing games.

IN PRISON
they allow your family and friends to visit.

AT WORK
you can not even speak to your family and friends.

IN PRISON
all expenses are paid by taxpayers with no work at all.

AT WORK
You get to pay all the expenses to go to work and then they deduct taxes from your salary to pay for the prisoners.


Hmm? Which Sounds Better?

So what are you waiting for......... Kill your Manager...hahhahaha

Miley Cyrus - Climb


Miley Cyrus - Climb

video

I can almost see it
That dream I'm dreaming but
There's a voice inside my head sayin,
You'll never reach it,
Every step I'm taking,
Every move I make feels
Lost with no direction

My faith is shaking but I
Got to keep trying
Got to keep my head held high
There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes you going to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing,
The chances I'm taking
Sometimes they knock me down but
No I'm not breaking
I'm knowing
But these are the moments that
I'm going to remember most yeah
Just got to keep going
And I,
I got to be strong
Just keep pushing on,
There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes you going to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes you going to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

Keep on moving, Keep climbing
Keep the faith baby
It's all about It's all about
The climb
Keep the faithKeep your faith

Mungkin dgn lagu ni aku bole fokus balik pada path y sepatotnyer aku tuju.. hurm... just hoping miracle will happen soon.. hope so..

Hah!!! Hilang!

Sekadar gmbar hiasan

Adoyai.... da 2-3 minggu aku tak taw mner arah aku skang ni.S umernyer ntah tataw menghilang..adoyai... nak kena tekadkn balik ni fokus-fokus aku.. payah nyer bila hilang fokus ni

DUIT
FAMILI
LOVER
KERJA
KAWAN-KAWAN
DIRI SENDIRI
KARIER