Sunday, June 28, 2009

Betapa Bertuahnyer !!!

27. Jun.2009 & 28.Jun.2009 yang lepas aku tolong abang ngah aku pindah rumah..abgngah aku meng"hire" lori dengan orang angkat barang sekali...dengan bayaran RM280.00 untuk khidmat mengangkat barang dan khidmat pengankutan sekali..setelah siap penghantaran dan segalanya time mkn aku sempat ler berborak dengan abg2 y angkat barang tu. diorang berdua jer yang angkat barang-barang tu, kesian gak memula aku tgk. ye ler da ler berdua jer barang-barang umah abg aku tu sumer nyer perabot jati, berat die jgn kire ler sgt berat yer....kekadang aku rse x setimpal bayaran diorang tu. dan untuk pengetahuan sumer sehari diorang mengguruskan hampir 4 buah rumah untuk pindah barang bayangkan kepenatan diorg mencari rezki. bertapa bertuahnyer aku keje duk dpn PC bole online, YM, blogging, duduk dalam office aircond lagi sedangkn diorang tu keje cam nak mati tuk sara anak bini. da le kje penat balik nak melayan nafkah zahir bini lg ..nk melayan anak2 lg ....OMG sangat tak terbayang keperitan mencari rezki tu kn.... betapa bertuahnyer aku dikurniakan rezki yang baik seperti ini..YA ALLAH aku bersyukur kepadamu..

mcm nilah aku tolong abang ngah aku pindah rumah huhuhuhuhu

6 comments:

apis geriqueee a.k.a reporter PROPARAZI said...

aiyo..gtewwww la usaha owng itew utk mencari sesuap nasik..
yg kita nih baru wat kije ckit pun da ngeluh bagai..da bsing bagai penatt...da carot bagai kan...tp owang itewww..
same2 la muhasabah diri hokayyy

Kirr_rule said...

taw x per kn... ni ler manusia mmg x pnh puas dgn aper y ad...aku x ckp kt org len tp pd diri aku sndri y sememangye x pnh puas n bersyukur dgn aper y ad. x pnh nk pikir pe y org len xder

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

hah betul tue..kadang2 terfikir gak.. yang some people kerja penat lelah..mandi peluh bawah matahari..semata-mata nak cari duit yang tak seberapa..dan nak sara bini dan anak2..kesian tengok

mas ayu@ minah kiwi bersyukur atas pemberian nikmat dari Allah s.w.t

ayie said...

mmm.....
setiap org ader dugaan masing2...kan....
yg penting berusaha n redha ...

Kirr_rule said...

minah kiwi ->> kan minah kiwi kesian tengok tp nk wat mcm ner nasib memasing..." Allah tak akn merubah nasib umatnyer , melainkan umatnyer sendiri yang mengubah nasib mereka"...

Ayie ->> mmg betul tu ayie lau berusaha n redha lau x der rezki x jd jugak so kne ler berbalik pada pada diri sendri maner yx btul tu d perbetulkn btol x ustaz ayie.. hik hik hik

ayie said...

yup...
setuju....