Wednesday, August 19, 2009

Genting Theme Park












Ha.. kli krule berpeluang g genting palk.. kiranye bulan Ogos ni bulan berjalan ler bg krule hahah...so mlm 9 ogos tu kmi bertolak naik bas dr skudai lebih kurang kul 11.30mlm. then perjalanan mengambil masa lebih kurang 5-6 jam.akhirnye lps terseksa punggung duduk lelama krule sampai ler kt atas puncak genting tu lebih kurang kul 5.30pg . Mak oi... die punye sejok giler babas ok...mengigil-gigil aku.

So lps sampai tu trus krule menuju ker lobi First Wold Hotel. Then g rigister tuk amek no nk check in.mak ai.. skali lg kul 5.30pg tu no check in no krule yang ker 217. Da ler check in kul 3.00 ptg, no plak 217 sabo jer ler...

lepas letak beg kmi pun pusing-pusing ble jam menunjukn kul 9.30 pg jer trus kmi g beli tiket tuk masuk . So.. tiket untuk outdoor dan indoor beharga RM51.00 seorang. So lps tu aper lg sumer jenis permainan kmi main....

Dlm kul 3 kmi stop bermain dan trus ke lobi tuk check in samapai jer kt lobi no giliran da 270 huh pe lg kelam kabut kmi nk g amek beg. sesampai kt tmpt simpan beg tu die ramai gle org beratur nk amek beg kne le beratur hampir setengah jam akhir kmi dpt amek beg dan dokumen tuk chek in hurm dal mkul 4.00 ptg bru dapat check in..lps rehat sekejap kmi trun balik ke Theme Park tu tuk meneruskn permainan y blum di habiskn.

Akhirnye lebih kurang jam 8.30mlm kmi bertolak ke bilik dalam keadaan y teramat sgt letih huhu penat gle seyh... then lps mandi2 trus kmi tertido lebih kurang jam 10.30mlm.

Pagi tu kmi bgn lebih kurang jam 8.30 pg dan bersiap2 untuk turun bersarapan. sarapan dkt first world hotel tu nasi lemak, kari ayam, puff-puff, n pelbagai bijirin. Pe lg melantak ler kmi sepuas-puasnyer hahahha. lps habis brekfas kmi trus ke stesen bas tuk bertnayakn tiket untuk balik ker johor, malangnyer xder tiket so plan B kmi balik ke bilik ambik beg dan trus ke Genting Skyway untuk nek cable car. sampai kt stesen bas kmi nek bas ke Pudu sampai Pudu trus nek bas ke Johor. krule samapi rumah lbh kurang jam 8.00mlm dlm keadaan yang penat tp tersangat puas .heheheh

6 comments:

apis geriqueee a.k.a reporter PROPARAZI said...

gtewwww la...
ngah gigih n jaye nye dpt jugak kmu ke genting kan!!
penat sgt2 ker..pe yg penat yg ko men 2 hah...jwb cepatttttt...ko jgn...hahahhahaha

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

salam kirrule..

wah bestnyer gi genting highland..mesti banyak spend kan kat sana?? dengar kata barang2 kat atas iteww mahal-mahal belaka??

u duduk hotel mana kirrule.. minah pun cadang nak ke genting hujung tahun nie ..nak jalan2 katanyer..

anyway..selamat menyambut bulan ramadhan al - mubarak

Kirr_rule said...

@ apis geriquee - penat ok jenjaln pusing2 ko ingt genting tu kecik ker hah....

@minah Kiwi - bole tahan mahal ler minha tp krule x g shoping pun kt situ just g hv fun jer..krule duk kt hotel first world ler minah ok ler selesa.

muhd epy said...

ko pon pg genting tak ajk!!!!!!
benci!!!!!!
hampeh.
alh lmbt 1 week je
hehehehe..
wei bday sme ea??
jom celeb sme2 jom.
hehehehe..
pau abg jebat!!!

AreL said...

kirrule nyew muke dah cam muke Legolas dalam citer Lord of The Ring bile ikat rambut camtuh... hehehehe...

Kirr_rule said...

@ epy - hahha ok jer

@ arel - ye ker cam ni bole ganti legolas lau ad new movie lord of the ring ahak3