Thursday, March 11, 2010

Pameran Dato' Lat 1 Malaysia di UTM, Skudai..

Tengok kartun ni jer jack pasti majoriti org malaysia kenal siapa pelukis ni..
Mohammad Nor Khalid or Datuk Dr. Mohd Nor Khalid ( 5 Mac 1951). Kartunis terkenal Malaysia. Lebih di kenali sebagai Lat, Kebanyakan kartun2 die ni keluar kt surat khabar News Straits Time. Dato' Lat ni budak kampung Kota Baru, Perak (senegeri dgn aku he3). Bakat dlm melukis komik ni terserlah sejak umo 9 thn lg. sejak tu die melukis tuk menyara famili...bgus tul lau dapat bakat mcm ni bkn semua org berbakat mcm dier.. bkn kt malaysia jer org kenal die satu dunia kot org knl..pergh bangga jd rakyat malaysia.Ye ler mau tak nyer.. kartun2 jepun y bengong2 pun femes kt malaysia ni cam atashinchi, kiteretsu tu, kampung boy keluaran malaysia ni pun ape kurang nyer. Hebat penuh dgn nilai2 idop berkampung n cara idop org kampung yang ramai org budak2 skng ni tak pnh taw huhuhu...haha lau korunk nk taw da belambak die join pameran buku y bukan jer kt malaysia ni tp seluruh dunia beliau di jempot femes kn Dato' Lat ni he3

Satu kata2 die y aku paling ske '' Apabila kita ketawa, kita mentertawakan diri sendiri. Mentertawakan orang mudah tetapi mentertawakan diri sendiri, itu yang lebih susah. Dengan ketawa kepada diri sendiri, kita belajar jadi manusia yang menyedari kelemahan yang ada. Menyedari tidak bermakna kita menerima. Ia jadi jalan pertama untuk kita memperbaikinya.'' ha3 best kn ayat2 dia ni.

Pameran 1 Malaysia Dato’ Mohd Nor Khalid (Dato’ Lat) akan dipamerkan di Universiti Teknologi Malaysia, Skudai Johor sempena konvokesyen UTM. Pameran ini akan memaparkan kira-kira 89 buah lukisan terbaik beliau. Pameran ini akan di buka pada 26 Mac hingg 10 April 2010. so guy jom kita pi sana bg gempak n gegarkn UTM.. sokong ler kartunis kita y femes ni...

korunk tgk ler sedikti imej2 dato; Lat aku dapat mse google kt internet td he3






Ensem seyh Dato' mse muda2 he3 muker inesen jer kn
P/s - ad x bebudak utm nk ajak jack g huhu3 da ler tataw sgt area UTM tu..

6 comments:

ChUcK SaGaCiOuS said...

haha...ex-UTM counted x?...
ala...meh jerla...kan carl
pn ade kt sna...pe la u nie...
jom3!!!

Kirr_rule said...

ye ler mner ler taw diorg kn student mesti bz huhuhu

TeRRoRRiZZ said...

mesti pegi nyer la...........
heheheheheheh...

Kirr_rule said...

terrorizz - ajak ler saya ok

Afzainizam said...

بسم الله الرحمن

" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

lama sungguh tak ziarah blog ni
Sorry ye...ape pun aku tetap ingat kat blog kamu ni....

uuuuhhh aku mengagumi lukisan Dato Lat... dari kecil lagi....

mana ko menghilang ni ye....sorry lama tak jengok blog ko lah...
ampun dan maaf dipinta

Adam said...

dato lat memang best!!!