Saturday, November 13, 2010

Roti Telor

Roti Telor Bakar

Rasacam kelako la plak ble nk wat post ni..rase cam blog tiffinbiru plak. ye la mana bole lawan mat gebu nyer blog yg mmg pakar masak memasak tu.. jack selalu bkk tgk masakan aper yg best kt blog tu. tp tgk jer la nk buat hampeh pemalas hahaha....
resepi roti telor ni jack amek dari facebook syahirul.com yg amek dr mediasiber.com media siber lak amek dr blog buaya merah korunk betapa panjang nyer resipi ni berjalan, dari satu blog ke blog yg lain sampai akhirnya ke blog jack lps ni tataw ke blog saper lak. tp kn berkongsi ilmu tu bgus kn kn kn.. so ni ingredients nyer




2 biji telor


butter


4 keping roti



cawan or ape shj mender yg bole digunakan tuk membuat bulatan


mula2 buat tebuk roti dg ncawan tadi


ha.. cam ni ler ruper roti tu lps di buat buat lubang


lekat bahagian yg di tebuk td dgn sekeping roti mengguna kan butter
(tekan bg rapat agar telur tak keluar ataw meleleh)


pecah kan telur dalm roti td


kemudian bakar dalam oven or ketuhar hingga masak

so da siap ler ni roti telor bakar kiter.
Selamat mencuba

18 comments:

yong_liza said...

nice ^^

Kirr_rule said...

yong_liza--- should try, breakfast tp pun i buat kenyang sampai skang he3

sue-sama said...

wahhhh, nampak sedap..mmg sdap pon kan ><

Myra Jay said...

simple tp nampak menarik ^^

mary said...

beb, bole la buat utk bfast aq esok....kan???

SyafiQ Bleszynski said...

wow..terbaekk laaa..hebat2...
entri baru di belog saya, pasal Dr. Rozmey dan filem yang dicemuh para wartawan...

Kirr_rule said...

sue- sama - mmg sedap he3

Myra - taw x per menarik sgt

Mary- bole jer.. tp ko wat la

syafiq - akn d jengah nt

ahmad jo said...

wah3.. mcm best je.. kena try r pg esok ni,, hehe

Emilia Emira said...

menarik kot..

Kirr_rule said...

ahmad jo n emilia - try la lebih umph..if tmbh cili sos

nadia said...

hehehe..
idea menarik..:)

Jank said...

cayalah kirr, best3, best sgt, bole wat sarapan sok nihhh. Kne beli ayam dulu, sbb nak amik telor dia kang

adrinaqamarina said...

oke, sangat kretif la~

first time drop by, ne blog masakan ke? hehe

Kirr_rule said...

nadia - cube la bru taw...mmg best taw

jank- hahah.. xyh beli aym t ken belan bg mkn....beli telur je lg murah n sng hahaha

adrinaqamarina - haha ni blog rojak semua ad hahaha...

**Bila Comel Jadi Comot** said...

sweet la idea u...thaz for sharing

Kirr_rule said...

**Bila Comel Jadi Comot** - welcome

Dark Half said...

pehh...satu inovasi! haha..nanti leh cuba

edy said...

sdapnya...klo try ni naik lg la bdan aku...hehehe